V Essens news člen vědecké rady Essens – PharmDr. Milan Krajíček potvrdil, že v péči po covidu je velmi prospěšný Essens Lactoferrin. Buďte i vy v obraze a sledujte Essens TV, která je dostupná všem registrovaným členům klubu Essens.
Essens Lactoferrin
Jde o převratný produkt, který díky svým vlastnostem, ale i technologii zpracování vysoce převyšuje obdobné produkty s přídavkem Lactoferrinu. Náš Lactoferrin je totiž získávaný výhradně z čerstvého bovinního (kravského) mléka.
Za vývojem i výrobou stojí ESSENS Vědecká rada, tým odborníků a farmaceutů, jež se ve svém oboru pohybují již mnoho let. Doplněk stravy byl vyvinut a je vyráběn pod farmaceutickým dohledem v České republice, a to za plnění pravidel a norem EU. Na samotnou výrobu jsou využívány jen suroviny prověřených dodavatelů. Nejsou použity suroviny připravené chemickou cestou ani konzervační látky, stabilizátory či barviva. Výrobek neobsahuje cukr, lepek ani laktózu.
Doporučené dávkování: 1 – 2 tablety denně během jídla. Při těžkých stavech možno přijmout až 5 tablet denně dle potřeby.
Kdy užívám Essens Lactoferrin?
Já osobně ho používám při chřipce a nachlazení místo paralenu a zatím mně tento produkt vždy během několika dní moc pomohl. Přírodní doplněk stravy Essens Lactoferrin je doporučováno i po covidu, což se mě aktuálně také týká. Takže začínám užívat Lactoferrin a věřte, že v naší domácí lékárničce je vždy…
Co je Lactoferrin?
Lactoferrin je multifunkční protein z rodiny transferinů (přenašeč stopových prvků v krvi, jako jsou např. železo, měď a zinek), který se přirozeně vyskytuje v lidském těle, je zastoupen v exokrinních sekretech a především v krevní plazmě a bílých krvinkách. Lactoferrin je v malém množství obsažen ve všech tělních tekutinách, je totiž součástí vrozené imunity.
Proč je doplněk stravy ESSENS Lactoferrin Tablets výjimečný?
Lactoferrin se skládá ze 700 aminokyselin. Lactoferrin v produktech ESSENS je získaný z bovinního mléka, protože je nejvíce podobné tomu lidskému a při srovnávacích testech má stejnou účinnost. Lidský a bovinní Lactoferrin se liší jen ve 2 aminokyselinách, přitom u jednotlivých lidí se může lišit až v 8 aminokyselinách. Velmi významným parametrem je tzv. nativita Lactoferrinu (nativní je nezničený teplem, enzymy ani chemikáliemi při zpracování). Proto klademe důraz na to, aby byl Lactoferrin zpracován špičkovou technologií z čerstvého mléka a nikoliv ze syrovátky, která je odpadní látkou v mlékárenské výrobě. Dalším důležitým faktorem pro vysokou kvalitu Lactoferrinu je stupeň saturace (nasycení) železem (ale i mědí či zinkem), a to z důvodu optimální regulace a udržování stálé hladiny těchto stopových prvků v těle. Za normálních okolností kolísá saturace Lactoferrinu mezi 10 – 30 %. Pokud je Lactoferrin nasycenější železem na více než 80 %, jeho účinnost se podstatně snižuje. Náš Lactoferrin prochází přísnou kontrolou saturace železem a jeho hodnota je pouhých 23 %, tedy velmi nízká. Molekula Lactoferrinu má další obrovskou přednost v tom, že je stabilnější proti kyselinám a enzymům. Lactoferrin je i uvnitř sekretu stále aktivní a účinný. Vazba jodu a selenu významně zlepšuje terapeutické vlastnosti výsledného produktu. Extrakt plodu višně obsahuje přírodní vodorozpustná glykosidická barviva (díky nim má ovoce červenou a modrofialovou barvu) a obsahuje různou strukturu aglykonu (pelargonidin, kyanidin, delfinidin, peonidin, petunidin a malvidin), které jsou vhodné pro udržování dobré kondice.